Disclaimer

Dit is geen medische site. Voor medische adviezen verwijs ik u nadrukkelijk naar de medische specialisten.

woensdag 16 januari 2008

Waarom een blog over anorexia en diabetes?

Als je bedenkt dat uit een Canadees onderzoek blijkt dat van de 126 onderzochte diabetes 1 patienten er 13 een serieuze eetstoornis krijgen dan praten we over 10% van deze groep mensen die het toch al niet al te makkelijk hebben. Of de cijfers in het Canadese onderzoek betrouwbaar zijn of zo maar toepasbaar in Nederland is niet duidelijk, maar het is wel zeker dat patienten met diabetes 1 veel meer kans maken op een eetstoornis dan mensen zonder diabetes.

Via deze blog wil ik mijn ervaringen met deze problematiek en zoektocht naar informatie over de combinatie anorexia en diabetes wereldkundig te maken. Mijn ervaring is dat het vooral in Nederland lastig zoeken is naar informatie over deze combinatie van aandoeningen. In Amerika e.o. is meer beschikbaar, maar dan uiteraard wel in de engelse taal.
Daarnaast wil ik mijn ervaringen delen op dit vlak en hoop hiermee anderen tot hulp te kunnen zijn.

De blog zal de komende tijd worden gevuld met in mijn ogen nuttige en bruikbare informatie. Natuurlijk ben ik geen wetenschapper maar meer een verslaggever. Zie deze blog als een verzamelplaats van informatie over dit onderwerp aangevuld met tips vanuit mijn eigen praktijkervaring en doe er je voordeel mee.

De informatie lijkt me bruikbaar voor ouders, diabetespatienten met anorexia, boulimia en dialimia en specialisten op het vlak van diabetes of eetstoornissen.

Contact zoeken kan door een reactie te plaatsen bij een bericht. Deze wordt niet direct getoond op de website maar eerst door mij gelezen.

Geen opmerkingen: